אודות הקהילה הישראלית של הSDG
SDGIsrael מנגישה בעברית את הידע החדשני ביותר בנושא 17 היעדים לפיתוח בר קיימא: אג׳נדה 2030. באנגלית: Sustainable Development Goal ובקיצור SDG.
ב-2015 נקבעו 17 יעדים כאג’נדה עולמית לפיתוח עד שנת 2030. היעדים מורכבים מ-169 מטרות משנה ונמדדים על פי 232 אינדיקטורים.
היעדים אומצו על ידי כל 193 המדינות החברות באו”ם – הם פרי של תהליך בינ׳׳ל בין מחזיקי עניין ממגזרים שונים ומייצגים את היעדים החשובים ביותר שעלינו להגשים עד לשנת 2030. ה-SDGs מהווים גישה הוליסטית לאתגרים המרכזיים של האנושות וכוללים מנעד רחב של נושאים חברתיים, כלכליים וסביבתיים.
SDGIsrael מביאים תודעה גלובאלית של יצירת אימפקט לקהילה הלוקאלית. דרך חומרים מתורגמים, מקרי בוחן, דו”חות, יצירת והצגת כלים, תכניות ותכנים רלוונטים מישראל ומחו׳׳ל ועוד.
קהילת SDG ישראל הוקמה על מנת לקדם את 17 היעדים לפיתוח בר קיימא.
איך עושים את זה?
הקהילה היא אקוסיסטם מקצועי ליזמים ויזמות מישראל שמטרתם קידום פתרונות ברי-קיימא, משני-מציאות: כלכלית, סביבתית, אנושית וחברתית עבור כל העולם.
הקהילה כוללת מעל 1500 חברים וחברות, ביניהם: מיזמים, עסקים, מומחים ומומחיות, מנהלי ומנהלות אחריות תאגידית, אנשי אקדמיה וממשל, תקשורת, משקיעים וקרנות אימפקט, בנקים לפיתוח, רשויות מקומיות, וארגונים שבוער בהם לעשות שינוי. מטרת הקהילה היא לייצר תוכניות ותכנים המובילים לחיבורים ושותפויות רב מגזריות.
החיבורים מטרתם לשבור את הקירות ולייצר שותפויות בין יעדים שונים (מים, אנרגיה, נשים, חינוך ועוד), עולמות תוכן שונים, לצד חיבורים בין מגזריים (ממשלה, עסקים, ארגוני חברה אזרחית, תאגידים ועוד). כל זאת מתוך ראייה בין מגזרית רחבה ומערכתית.
מה הקשר בין עסקים ליעדי הקיימות?
ראשית, ללא קהילת עסקים רתומה, אין משמעות להחלטות של מדיניות בקרב ממשלות. הם צריכים שעסקים, יצרנים ומובילי דעה יחוללו שינוי בקרב הפעילות שלהם. ההצלחה לטווח ארוך של חברות תלויה ביעדי הקיימות.
חשוב לנו לקדם ולהנגיש תודעה גלובאלית שמשלבת את הקהילה העסקית, בני הנוער והצעירים, והקהילה החברתית-סביבתית – שלושת אלו יחד הם הערך הייחודי שמאפשר שינוי עמוק ומשמעותי.
היעדים פותחים אפיקים חדשים של אפשרות עבור כל ארגון המצטרף. הן ברמה הקהילתית והן ברמה העולמית. סינכרון מלא עם היעדים הגלובאליים מאפשר הזדמנויות עסקיות מקומיות ובינלאומיות.
הקהילה פעילה דרך קבוצת פייסבוק אליה ניתן להצטרף, לינקדאין, ניוזלטר וכן דרך מעגלי שיח, נטוורקינג מקצועי בין חבריה פנים מול פנים.
מנהל פרויקט SDG ישראל: יעל גיני. yael@sdgi.org.il